Appeljam/Elma reçeli

Appeljam

Appeljam
Appeljam

De Turkse jams zijn over het algemeen veel stroperiger en minder met fruit gevuld dan wij gewend zijn. Turkse jams zijn doorgaans te stroperig om te smeren. Men doopt eenvoudigweg het brood in de zoete massa. Een uitzondering hierop is de appeljam. De appel in de jam kookt ook niet helemaal kapot, het is geen verbasterde appelmoes en heeft daarom wel wat weg van appelchutney.

Bereidingstijd 2 uur

SANYO DIGITAL CAMERAAppeljam ingrediënten

1 kg appels (geen moesappels)

100 gram suiker

4 kruidnagelen

enkele druppels citroensap

Appeljam bereidingswijze

Schil de appelen en snij ze in kleine blokjes. Doe ze samen met de suiker, kruidnagelen en de citroen in een kookpan. Doe er een beetje water bij zodat de niet aan de bodem van de pan zetten. Kook ze gedurende 1½ á 2 uur. Ze  gaan pas glazig zien op het moment dat je ze doorroert. Zodra al het vocht van het fruit is weggekookt giet je de appeljam in een met heet sodawater ontsmette glazen pot. Vul de pot helemaal tot aan de rand zodat er geen lucht meer bij kan, schroef hem dicht met een eveneens ontsmet deksel en laat ze ondersteboven afkoelen. De op deze manier vacuüm getrokken appeljam is maanden houdbaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s