Shishkebap van kipfilet / Tavukşiş

Shishkebap van kipfilet

Shishkebap van kipfilet
Shishkebap van kipfilet

Shishkebap maken is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Je hebt er ook niet per definitie een houtskoolvuur of grill voor nodig. Shishkebap kan je ook gewoon in de oven maken en wanneer je de voorbereiding niet meetelt is het in een half uurtje klaar.

Onderstaand recept is voor 2 à 3 personen.

Voor de totale bereidingstijd, dus met marineren, moet je rekenen op minimaal 3 uur. Het lekkerste is zelfs dat je het vlees een dag van te voren marineert en dan afgedekt in de koelkast wegzet.

Benodigdheden

  • 500 gram kipfilet zonder vel
  • Lange bamboe satéprikkers

De marinadeKip shishkebap uit de oven 1

  • 1 kleine tot middelgrote ui
  • 3 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel paprikapuree
  • 1 theelepel zoete paprikapoeder
  • scheutje olie
  • zout

Bereidingswijze shishkebap

Snij de kipfilet in wat grotere blokjes van ongeveer 2½ x 2½ centimeter. Rasp in een kom  de ui en knijp de knoflook fijn. Meng alle andere ingrediënten erdoor totdat alles goed gemengd is en je geen klontjes puree meer hebt. Mocht je geen paprikapuree hebben kan je ook tomatenpuree gebruiken. Tomatenpuree is iets zuurder maar ook goed te gebruiken. Marineer de kipblokjes en laat ze minimaal 2-3 uur intrekken. Beter nog 24 uur.

Als de de shishkebap van kipfilet op de barbecue wilt bakken leg je de satéprikkers eerst een half uurtje in het water voordat je het vlees eraan rijgt. Voor bereiding in de oven is dit niet nodig. Nadat het vlees gemarineerd is en voordat je gaat rijgen roer je de vleesblokje eerst nog een keer goed door zodat de smaken zich goed kunnen vermengen. Rijg nu de kipblokjes zoals op de foto te zien is en leg ze op de bakplaat, eventueel op bakpapier. Leg er ook een paar pepers naast. Tomaten op deze manier bakken is ook lekker maar hou deze apart van het vlees. Uit een tomaat lekt veel water en dan kookt  je vlees gaar in plaats van dat het bakt.

Verwarm de over voor op 220 graden en bak de shishkebap van kipfilet in 30 minuten gaar. Afhankelijk van je oven, je wilt ze tenslotte aan alle kanten krokant gebakken hebben, moet je misschien tussentijds de spiesjes even omdraaien.

kipkebapShishkebap van kipfilet is lekker bij şakşuka of met gegrilde groente en een pilav van bulgur of rijst en een uiensalade. Een uiensalade maak je van dun gesneden uienringen, gesnipperde peterselie, citroensap, azijn en sumakpoeder.

Als drank drink je er ayran of een biertje bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s