Inhoudsmaten

Inhoudsmaten

Turkse vrouwen hebben over het algemeen geen keukenweegschaal of maatbekers. Digitale weegschalen zijn trouwens sowieso verdacht want dan denken ze gelijk dat je wiet kweekt. Dat wordt namelijk wel exact per gram verkocht, grammages en inhoudsmaten voor recepten luisteren niet zo nauw.

Temperaturen en kooktijden zijn ook pas dingen van de laatste tijd. Met een houtvuuroven weet je immers niet hoe warm hij is, je moet dan leren werken met warmtezones. De keukenovens met temperatuuraanduiding zijn echt pas van de laatste 20 jaar want ook in de jaren ’80 werkte men hier  nog veel met elektrische ovens die alleen een ‘aan’ en ‘uit’ stand hadden. Ik heb een poos een los oventhermometertje gebruikt, dat werkt op zich ook goed, dan weet je tenminste iets.

Kooktijden is altijd wel lachen….en als je kan koken geen probleem. ” Kook de X totdat het gaar is,” staat er dan. Ik zal ook wel eens recepten gaan beschrijven waarbij ik de kooktijd niet exact weet. De warmte van een gasfles is anders dan van een houtkachel en van elektrisch koken heb ik zelf helemaal geen kaas gegeten. Koken dus tot het gaar is…..

Dan de inhoudsmaten….waterglas en theeglas…..op alle Turkse receptensites kom je het tegen en overal wordt er gevraagd welke inhoudsmaat dat is. Het begrip ‘waterglas’ is nogal ruim. De waterglaasjes die ik gebruik zijn 200 ml en de theeglaasjes zijn 75 ml. De maat ‘glazen’ wordt zowel met vloeistoffen als met droog product, bijvoorbeeld bloem, gebruikt.

Dit zijn mijn glaasjes

Inhoudsmaten
Inhoudsmaten

Een reactie op “Inhoudsmaten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s