Wie ben ik

 Turkije. Wat betekent dat land voor mij?

Mijn naam is Linda en ik ben in de gelukkige omstandigheden dat ik in het prachtige Turkije mag wonen. Het in Turkije wonen is me niet zomaar in de schoot gevallen en regelmatig een kwestie van keihard doorbijten geweest. Sinds kort zijn gelukkig de beperkingen rond verblijf en het niet zomaar mogen werken als buitenlander ook weggevallen. Nu kan ik eindelijk in het zolang nagejaagde ‘vrijheidsgevoel’ achteroverleunen en alles wat ik geleerd heb de afgelopen jaren in deze blog gaan storten. Met mijn Turkse man woon ik momenteel in een satellietwijk  van de megastad Istanbul. Eerder hebben we een restaurant gehad in warmere oorden en een poos gepoogd zelfvoorzienend te leven. Vadertje staat vond met name dat laatste niet zo’n goed idee en porde ons tot nog enkele jaren dwangarbeid. Ook hiervan komt het langzaam in zicht en als we voor die tijd het leven niet laten zal er een tijd aankomen dat we alleen maar ten behoeve van onszelf aan het werk kunnen. Gewoon simpel: huisje, boompje, beestje.

Turkije. Meer dan baklava, ayran en shish kebap

Turkse recepten zijn er tegenwoordig op vele kookblogs en -sites te vinden en ik wil méér uitdragen dan alleen het maken van baklava, ayran en shish kebap. Vandaar dat ik de blog de naam turksereceptenenmeer heb gegeven, om meer ruimte voor andersoortige dingen te hebben. Alles wat met voedsel bereiden te maken heeft is een ware passie voor me daarom zullen recepten voor eten de hoofdmoot vormen. Het kan zo gek niet wezen of ik probeer het en soms bevalt het en soms ook niet. Sta daarom niet raar te kijken als je plots merels, vinken en leeuwerikken op de barbecue voorbij ziet komen….ook dat is Turkije.

Turkije. Geneeskrachtige kruiden, tatoeages en koffiedik kijken….

Daarnaast zal je artikelen gaan tegenkomen over de herkomst van keukenkruiden, de heilzame werking ervan en hoe je bepaalde huis, tuin en keuken producten kan maken. Denk hierbij aan de geitenharen doek voor een bedoeïnenyurt, wolvilt, zeep, bouwstenen uit stro en leem of hoe de arabieren hun tatoeages aanbrengen en je koffiedik leest. Kortom alles wat ik in de loop der jaren ben tegengekomen en waar ik bewondering voor of meegemaakt heb zal in de loop van de tijd hier gaan verschijnen. Al die informatie lepel ik natuurlijk niet zomaar op en ook wil ik ze graag illustreren met liefst zelfgemaakte foto’s. Blijf daarom deze blog over Turkije gewoon volgen en zie je wat leuks schroom dan niet om het te delen met anderen. Reacties en tips zijn ook welkom! Veel leesplezier!

Turkije
Turkije

 

 

5 reacties op ‘Wie ben ik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s